Ce faci vara asta?

Ei bine, ai terminat. S-a terminat încă un an școlar. O parte din voi v-ați gândit la vara asta, dar nu v-ați făcut planuri încă. Unele v-ați planificat fiecare minut din vara asta până când începeți școala din nou, în septembrie. În orice caz, a început vacanța, în sfârșit.

Vara poate fi un timp în care să te distrezi pentru că nu ai un program fix și ți-l faci tu cum vrei. Nu te duci la școală. Nu ai teme. Nu trebuie să te culci la o anumită oră. Poți să dormi până la prânz. E fain.

Îmi amintesc că atunci când eram adolescentă de-abia așteptam vacanța de vară. În multe din zile stăteam la soare, mă uitam la filme acasă sau la cinema și îmi petreceam timp cu prietenii. Aveam și zile în care mă plictiseam și mi se părea cu nu am ce să fac. Până la sfârșitul vacanței eram foarte plictisită și chiar așteptam cu nerăbdare începutul școlii. Aveam și oarecare sentimente de dezamăgire pentru că simțeam că mi-am “pierdut” vara sau că nu m-am provocat să mă dezvolt în anumite domenii. Bineînțeles că am petrecut timp cu prietenii și m-am distrat alături de ei și m-am relaxat – toate astea sunt lucruri faine. Dar mă gândeam dacă aș fi putut face ceva mai mult cu timpul meu.

Asta vreau să te provoc să faci vara asta cu timpul pe care îl ai.. Nu-l irosi, ci investește-l. Vreau să te încurajez să te gândești că vara asta nu e doar despre tine și să cauți modalități prin care să dăruiești din timpul tău și să îl investești. Gândește-te la lucrurile pe care ai fi vrut să le faci în timpul anului școlar dar pe care le-ai amânat pentru că te-ai gândit că nu ai destul timp. Ce poți face cu timpul tău să investești în alții sau în dezvoltarea ta personală?

Poți să voluntariezi împreună cu prietenii tăi.
Poți să te duci să fii voluntară într-o tabără organizată de un ONG sau de o biserică.
Poți să îți iei timp să citești mai multe cărți.
Poți să petreci mai mult timp de calitate cu familia ta.
Poți să începi fiecare zi citind din Biblie și rugându-te.
Poți să scrii în jurnal în fiecare zi.
Poți să îți iei timp să dezvolți un talent, un hobby sau o abilitate.
Poți să investești mai mult în relația ta cu Dumnezeu.

Indiferent de lucrul pe care vrei să-l faci vara asta, provoacă-te! Distrează-te și fii intențională în a găsi moduri prin care poți să crești și să te bucuri de vara asta!

-A.C.

Să cunoașteți dragostea lui Cristos, care întrece orice cunoaștere, ca astfel să fiți umpluți de toată plinătatea lui Dumnezeu. A Lui, Care poate să facă mult mai mult decât cerem sau gândim, potrivit cu puterea care lucrează în noi. – Efeseni 3:19-20 NTR

Leave a Comment