Despre

Glittr este un program pentru a inspira și a încuraja adolescentele din România să crească în credință.

Glittr este pentru fetele ce au între 13-18 ani și este condus de către femei care caută să-L onoreze pe Hristos, în timp ce oferă sprijin și călăuzire. Ca femei, toate ne amintim cum era viața când eram adolescente. Adolescența vine împreună cu stres și presiuni.

Dorința noastră este să modelăm ceea ce înseamnă să fii o femeie a lui Dumnezeu și ca fiecare fată să știe că Dumnezeu o iubește și că are un plan pentru ea!„Lumina luminează în întuneric și întunericul n-a învins-o.” – Ioan 1:5


Inspirăm și încurajăm fetele prin…

→ Evenimente lunare

Creăm un mediu în care fetele să se simtă în siguranță, binevenite, iubite și încurajate. Vorbim despre diferite subiecte care sunt relevante pentru adolescente și care să le ajute să învețe mai mult despre Dumnezeu și cum să facă față deciziilor și frământărilor zilnice. Abordăm aceste subiecte în moduri creative – muzică, videoclipuri, grupuri mici, discuții și vorbitori. Este încurajator să vedem fete din diferite școli, biserici și organizații petrecând timp împreună și distrându-se, legând noi prietenii.

→ Grupuri mici

Un grup glittr este format din unul sau mai mulți lideri și fete de vârste apropiate (13-15, 16-18 ani), care se întâlnesc în diferite locuri (biserică, acasă, centru comunitar, altele). Grupul se întâlnește cel puțin o dată pe lună (recomandat săptămânal sau o dată la 2 săptămâni). Acesta este un timp în care fetele și femeile se pot conecta și discuta despre problemele pe care le întâmpină fetele.

→ Mentorare

Sunt multe fete care-și doresc să aibă pe cineva care să le ghideze, încurajeze și să răspundă la multele întrebări pe care le au cu privire la viață. La glittr, credem că este important ca femeile să se alăture adolescentelor din România și să le ofere spirjin, speranță și dragoste. Acest lucru se întâmplă în mod normal în grupurile mici.

→ Resurse creștine online

Postăm zilnic citate sau versete, videoclipuri sau articole care sunt încurajatoare și ușor de împărtășit. Dorința noastră este să împărtășim din ce în ce mai mult cu celelalte, învățând și crescând împreună.


Echipa


Andrea - Normal
Andrea - Fun

Nume: Andrea
Vârstă: 32
De unde ești: USA
Educație: Studii de dezvoltare a tinerilor
Ocupație: ONG
Activitate preferată: să râd
Mâncare preferată: Nachos
Citat sau verset din Biblie favorit: Romani 8:38-39 Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făpturănu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.
Dacă ai putea face orice, ce ai face: ce fac chiar acum 🙂 sau să fiu o cântăreață profesionistă
De ce te implici în glittr: Cred că este important să investim în generația următoare și să-i oferim oportunități să învețe și să crească în credință. Știu cum e în adolescență și ce presiuni presupune aceasta, așa că vreau să fiu disponibilă să ajut fetele și să le arăt cum Dumnezeu le iubește și are un scop pentru viețile lor.

Tabita - Normal
Tabita - Fun
Nume: Tabita
Vârstă: 21
De unde ești: Giurgiu
Educație: anul III la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – Traducere și Interpretare
Ocupație: studentă și lucrez part-time la eLiberare
Activitate preferată: să citesc
Mâncare preferată: sour Skittles
Citat sau verset din Biblie favorit: Ieremia 31:3 – Domnul mi se arată de departe. “Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea mea!”
Dacă ai putea face orice, ce ai face: Aș ajuta oameni de peste tot în lumea asta
De ce te implici în glittr: Nu cu mult timp în urmă eram și eu o adolescentă și știu cât de important este să ai mentori și prieteni apropiați în adolescență. E timpul meu să fac ceva acum.

Oana - Normal
Oana - Fun
Nume: Oana Turcu
Vârstă: 29
De unde ești: București
Educație: Facultatea de Marketing și Comunicare și Master în PR
Ocupație: Project Manager
Activitate preferată: să citesc și am descoperit de curând că îmi place să petrec timp cu oamenii și să socializez
Mâncare preferată: Sushi
Citat sau verset din Biblie favorit: Romani 8:28 – De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său
Dacă ai putea face orice, ce ai face: ziua ar avea mai mult de 24 de ore 🙂
De ce te implici în glittr: Mereu am avut o inimă pentru adolescente. În timp, am observat că această perioadă din viața fiecărei fete poate fi foarte provocatoare și plină de sentimente. Cred că este foarte important ca fetele să aibă pe cineva care să le asculte și care să se intereseze de lucrurile prin care trec. Îmi place foarte mult să petrec timp cu fetele, să le ascult, să le sfătuiesc și să le ajut să-și găsească identitatea în Dumnezeu.

Miriam - Normal
Miriam - Fun

Nume: Stanciu Miriam
Vârstă: 26 de ani
De unde ești: Hunedoara
Educație: Asistent Medical Generalist
Ocupație: Asistent Medical
Activitate preferată: Să mă plimb cu bicicleta
Mâncare preferată: mâncarea chinezească
Citat favorit: Să te încrezi în Dumnezeu înseamnă să te încrezi că face lucrurile la timpul lor.
Verset favorit: Eclesiastul 3:14 a – Tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat sau scăzut.
Dacă ai putea face orice, ce ai face: Să sar cu parașuta
De ce te implici în glittr: Pentru mine Glittr este un loc în care Îl pot sluji atât pe Dumnezeu cât și pe oameni; un loc în care pot să fiu o încurajare pentru fetele adolescente.

Teo - Normal
Teo - Fun
Nume: Teodora Petre
Vârstă: 25
De unde ești: Ploiești, România
Educație: Facultate și Master în Asistență Socială (cea mai bună alegere!)
Ocupație: Asistent social – dacă nu îți sună cunoscut, mă poți întreba mai multe despre asta
Activitate preferată: Să iau masa cu prieteni apropiați și să povestim de toate
Mâncare preferată: Înghețată cu fistic (desert știu, dar e fantastic!)
Citat sau verset din Biblie favorit: Psalm 37:5-6 – Încredințează-ți calea în mâna Domnului, încrede-te în El și El va lucra. El va face să răsară dreptatea ta ca zorii și cauza ta dreaptă ca miezul zilei.
Dacă ai putea face orice, ce ai face: Hmm, cred că mi-ar plăcea să pot zbura. Aș ajunge mai repede aproape de cei dragi, dar aș și evada în înalt oridecâteori aș simți nevoia să plutesc.
De ce te implici în glittr: Pentru că am o inimă de puștoaică și o minte de om mare! Îmi place să petrec timp cu adolescentele, îmi place să învăț de la ele și să povestesc despre nimicuri și lucruri mari cu ele, îmi place să descopăr bogăția lor interioară exact în perioada în care și ele o descoperă și îmi place energia pe care o primesc de fiecare dată când sunt în preajma lor. În plus, cred că este unul dintre lucrurile la care mă cheamă Dumnezeu, să fiu ceea ce aveam eu nevoie când eram mai mică puțin.

Lidia - Normal
Lidia - Fun
Nume: Bondaș Damaris Lidia
Vârstă: 22 ani
De unde ești: București
Educație: Factultatea de Litere – Universitatea din București
Ocupație: Asistent Manager la o firmă de echipamente medicale
Activitate preferată: Să cânt și uneori chiar să inventez melodii în timp ce cânt
Mâncare preferată: Paste cu…orice combinație, paste să fie
Citat sau verset din Biblie favorit: Ieremia 29:11 – “Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la tine; gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să îți dau un viitor și o nădejde.”
Dacă ai putea face orice, ce ai face: Să ofer adăpost, îngrijire și speranță tuturor copiilor săraci de pe pământ
De ce te implici în glittr: Pentru că am fost salvată de dragostea lui Isus și chemată să aduc lumină și adevăr acestei generații pervertite de păcat și pentru că sunt sigură că Dumnezeu m-a trecut prin anumite lucruri până la vârsta aceasta ca să pot oferi mai departe ceea ce am învățat.
Irina - Normal
Irina - Fun
Nume: Irina
Vârstă: 21 ani
De unde ești: București
Educație: Liceul Teologic Baptist Logos
Ocupație: Babysitter
Activitate preferată: Să fac sport
Mâncare preferată: Ciorbă de salată
Citat sau verset din Biblie favorit: “Căci chiar dacă smochinul nu va înflori, viţa nu va da niciun rod, rodul măslinului va lipsi, şi câmpiile nu vor da hrană, oile vor pieri din staule, şi nu vor mai fi boi în grajduri, eu tot mă voi bucura în Domnul, mă voi bucura în Dumnezeul mântuirii mele!” – Habacuc 3:17-18
Dacă ai putea face orice, ce ai face: Scufundări, dar mai întâi trebuie să iau lecții de înot
De ce te implici în glittr: Știu cât este de important să avem mentori. Am mentori de la 13 ani și cu ajutorul lor am putut trece mai ușor prin adolescență. Este important ca ele să știe că nu sunt singurele care au trecut pe unde sunt acum. Îmi doresc să împărtășesc din experiențele mele și modul cum Tatăl a lucrat în adolescență, în viața mea.

Oferim aceste oportunități ca fetele să se distreze, să fie libere să fie ele însele, să pună întrebări, să-și aducă prietenele, să fie încurajate și să știe că nu sunt singure ci, de fapt, sunt iubite foarte mult. Vrem să vedem fetele adolescente devenind fete glittr!!!

 

glittr-romania