Ce faci când nu te simți pregătit

A început încă un an școlar.
An de an, se pot schimba profesorii, sala de clasă, dar un lucru care nu se schimbă este emoția pe care o simțim cu privire la noul an școlar. Îmi amintesc cum îmi pregăteam hainele pentru prima zi de școală, îmi pregăteam ghiozdanul cu grijă și eram entuziasmată că mă voi întâlni cu colegii mei după vacanța de vară. Nu dormeam bine în noaptea dinaintea primei zile de școală. Stăteam în pat și mă gândeam la tot ce se putea întâmpla în ziua următoare.

Lăsând la o parte emoțiile, de multe ori te întreabă oamenii “Ești pregătit pentru încă un an școlar?” Probabil că mulți dintre voi veți spune că nu sunteți pregătiți și asta poate pentru că un nou an școlar înseamnă că aveți teme, multe ore, un program fix, mergeți la culcare mai devreme sau vedeți colegi pe care ați prefera să-i evitați. Orice motiv ar fi valabil în cazul tău, mi se pare interesantă întrebarea asta cu “ești pregătit”. Până la urmă, ce opțiuni ai dacă nu ești pregătit? Anul școlar începe chiar dacă ești tu pregătit sau nu, așa-i? Așadar, cum te pregătești pentru ceva atunci când tu nu te simți “pregătit”?

Răspunsul este rugăciunea.

Poate că ai mai auzit asta până acum și simți că nu este îndeajuns. Cred că este un început. Rugăciunea oferă pace, siguranță, putere și alinare. Când te îngrijorezi de ceva.. Roagă-te. Când simți că nu poți duce ziua la capăt.. Roagă-te. Când nu știi cum să reacționezi într-o situație.. Roagă-te. Când ești stresat.. Roagă-te. Dumnezeu este mereu la dispoziția ta și vrea să te asculte când ai nevoie de El. Când alții dorm și sunt prea ocupați să vorbească cu tine, El este disponibil. Când mergem la Dumnezeu în rugăciune, primim putere și curaj. Astfel nu ne bazăm pe puterea noastră, ci pe puterea lui Dumnezeu să lucreze în noi.

“A Lui, care poate să facă mult mai mult decât cerem sau gândim, potrivit cu puterea care lucrează în noi” – Efeseni 3:20

Mă rog ca acest an școlar să fie unul minunat. Mă rog ca orice ar veni în calea ta, să apelezi la Dumnezeu în rugăciune, pentru că El îți va lua toate îngrijorările, durerile, supărările, frustrările, grijile.
Poate că nu te “simți” pregătit să începi acest an școlar, dar roagă-L pe Dumnezeu să te ajute și să te pregătească pentru ce are El deja planificat pentru tine.

Mă rog următoarele lucruri pentru tine astăzi și în zilele care vor urma.

“Fie ca Domnul să-ți întărească mintea, trupul și sufletul astăzi.
Când ești epuizat El să-ți dea odihnă.
Când ești la capătul puterilor El să ți le reînoiască.
Când ești zdrobit El să te restaureze.
Când te temi să devii credincios.
Mergi plin de încredere astăzi, știind că Dumnezeul Atotputernic este de partea ta.
Amin.”

-AC

Leave a Comment