În căutarea scopului

Cu puțin timp în urmă, la o întâlnire cu grupul meu mic, o adolescentă m-a întrebat cum mi-am găsit eu scopul. S-a ajung la întrebarea asta pentru că am încurajat fetele să pună întrebarea asta unei femei pe care o admiră și să le povestească cum și-au descoperit scopul în viață. Nu știu dacă sunt o femeie pe care o admiră, dar mi-am dat seama că am o oportunitate de a-mi împărtăși povestea.

Cu toții ajungem la un punct în viața noastră în care ne întrebăm dacă am fost creați pentru acel lucru sau pentru ceva mai măreț. Pentru unii oameni, acest punct este în ultimii ani de liceu, când vor să meargă mai departe la o facultate, iar pentru alți oameni mai târziu în viață, când sunt nemulțumiți de slujba pe care o au sau de situația în care se află. Oricare dintre situații ar fi, este un moment important.

Așadar, cum mi-am găsit scopul în viață? Pentru început, trebuie să ne întoarcem la perioada în care eram la liceu. Am avut o copilărie frumoasă și am crescut într-o familie creștină. Părinții mei sunt foarte iubitori și m-au sprijinit foarte mult și mă înțelegeam bine cu fratele și sora mea. În ciuda acestor lucruri, eram o fată căreia îi lipsea stima de sine și căuta cu disperare la alți oameni aprobare și valoare. Asta a condus la niște decizii și alegeri proaste. După ce am atins un punct mai jos în viața mea, în clasa a 11a, am decis că trebuie să fac niște schimbări și să-mi trăiesc viața altfel. În clasa a 12a ni s-a dat ca temă să scriem ce voiam să facem cu viețile noastre. Atunci nu m-am gândit foarte mult la asta, dar îmi amintesc că eram foarte pasionată despre ce scriam.

O să sărim peste câțiva ani. Eram în al 2lea an de facultate, și mă specializam pe radiodifuziune. Nu credeam că asta era “chemarea” sau “scopul meu în viață”, dar măcar era ceva. În acel moment, nu eram mulțumită de specializarea mea și voiam să fac mai mult. Într-un weekend m-am dus să-i vizitez pe ai mei și am găsit lucrarea scrisă în clasa a 12a. Îmi amintesc că am citit-o și că s-a stârnit o pasiune în mine. Scrisesem despre cum voiam să slujesc și să lucrez cu adolescente care au avut dificultăți în viață – exact prin ce trecusem eu. După ce am citit m-am dus înapoi la facultate și m-am rugat lui Dumnezeu să-mi arate ce trebuie să fac. După câteva săptămâni, am aflat de la o prietenă că la facultate era o nouă specializare, Studii despre Dezvoltarea Tinerilor și era despre lucrarea cu adolescenții. Eram atât de încântată și mi-am schimbat specializarea imediat.

Prima mea slujbă după facultate a fost în cadrul unui adăpost pentru victime ale violenței domestice în care erau și minori. Prin acea slujbă, Dumnezeu a făcut lucrurile foarte clare pentru mine. Mi-am dat seama că scopul, pasiunea și inima mea își doreau..
Ca adolescentele să se simtă iubite și acceptate și să își trăiască viața la potențialul maxim, indiferent de circumstanțele prin care trec!

Acum, peste 14 ani, am același scop, pasiune și dorință. Sunt atât de încurajată când văd o fată care își descoperă identitatea în Cristos și care își trăiește viața plină de încredere și tărie care vin din relația ei personală cu Isus!

Așadar, încurajarea și provocarea mea este ca, pe măsură ce citești asta, să continui să-i ceri lui Dumnezeu să-ți descopere scopul și chemarea ta. Cred din toată inima că Dumnezeu are ceva specific doar pentru tine! Te-a creat cu un scop pe care doar TU îl poți duce la îndeplinire!
Dacă îți știi scopul, trăiește-l!
Dă tot ce ai pentru a străluci puternic în această lume și pentru a-l onora pe Dumnezeu prin tot ceea ce faci.
Fii un exemplu pentru alte fete, prietenii tăi, colegii și frații tăi.
Și amintește-ți..
Nimic din ceea ce faci tu nu-l poate face pe Dumnezeu să te iubească mai puțin!!!

Strălucește puternic!

-A.C.

Eu strig către Dumnezeu, către Cel Preaînalt, către Dumnezeu, care lucrează pentru mine.
Psalm 57:2

Hoțul nu vine decât să fure, să înjunghie și să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug. – Ioan 10:10

Leave a Comment