Viața nu vine cu un manual de instrucțiuni

Dragele mele,

Vă scriu acum, la câteva zile după ce am sărbătorit mamele noastre cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii (8 martie). Cred că toate avem nevoie ca mamele noastre să fie alături de noi la un punct din viața noastră. Ele pun fundația vieții noastre. Mare parte din ce suntem și devenim se datorează mamelor noastre.

Când ești foarte mică, te bazezi pe mama ta pentru orice lucru și ea este alături de tine, te hrănește, te schimbă, te spală, te învață lucruri de bază care te vor ajuta toată viața, răspunde la multe întrebări “de ce?” și face multe alte lucruri. Pe măsură ce crești, începi să faci din ce în ce mai multe lucruri singură. Când ajungi la acel punct în viață la care poate ești acum, poți să te gândești că nu mai ai nevoie de părinții tăi sau că ei nu te înțeleg. Îmi amintesc că am crezut același lucru și apoi am întrebat-o pe mama ce crede despre o anumită situație. Ea a împărtășit cu mine o parte din experiențele ei și am fost uimită de faptul că amândouă am trecut prin lucruri similare.

Chiar dacă crezi sau nu, pun pariu că mama ta este foarte înțeleaptă pentru că a trecut prin niște lucruri prin care treci și tu și știi ce..? Probabil că a crezut același lucru despre mama ei când era de vârsta ta. Pot spune cu încredere că mamei tale i-ar plăcea să stea la discuții cu tine și să te asculte vorbind despre ce se mai întâmplă prin viața ta. Poate fi vorba de lucruri minunate sau de lucruri mai dificile prin care treci acum.

Mulți oameni vin și pleacă din viața ta. O parte din prietenii pe care îi ai acum e posibil să nu mai fie lângă tine peste câțiva ani. Poate că se află în viața ta doar pentru o perioadă. Dar mama ta sau alte femei din viața ta care te-au iubit, te-au crescut și te-au îndrumat vor fi alături de tine în anii care vor urma. Următorul citat spune mai bine lucrurile:

“O mamă este singura persoană care te iubește pentru simplul motiv că exiști.”

Cu toate vrem să fim iubite, acceptate și apreciate indiferent de punctul în care ne aflăm în viață. Fetelor, sunteți fiice datorită mamelor voastre. Mamele voastre lucrează din greu pentru voi de la cele mai mici detalii până la planurile elaborate pe care le au pentru viața voastră. Trebuie să audă de la voi că le iubiți și apreciați multele lucruri pe care le fac pentru voi zilnic. Luați-vă timp să le mulțumiți săptămâna asta prin lucruri mici sau mari. Nu uitați..

“Viața nu vine cu un manual de instrucțiuni. Viața vine cu o mamă.”

Cu drag,
Andrea

“Se îmbracă în putere și demnitate și râde de ziua de mâine. Vorbește cu înțelepciune și învățături plăcute sunt pe limba ei.”
Proverbe 31:25-26

Leave a Comment