Mă iubește, nu mă iubește

Valentine’s Day se apropie. Nu sunt sigură cât de mult e sărbătorită ziua asta în România, dar în alte țări este o zi importantă în care îi arăți cuiva drag cât de mult îl iubești prin cadouri sau alte lucruri. Sunt multe femei cărora nu le place sărbătoarea pentru că nu au prieten sau nu sunt căsătorite și ziua asta le face să se simtă singure sau să se gândească că este ceva în neregulă cu ele.

Eu și soțul meu nu considerăm ziua asta așa de importantă și nu facem ceva special cu ocazia ei. De obicei doar ne dăm o felicitare frumoasă și atât. Dar anul ăsta m-am gândit la cum erau lucrurile când eram eu mică.

Eram în generală și împreună cu prietenele mele luam flori și rupeam câte o petală. Era un fel de joc și de fiecare dată când rupeai o petală spuneai “mă iubește” sau “nu mă iubește”. Rupeai o petală – “mă iubește”. Rupeai încă o petală – “nu mă iubește”. Și făceai asta până ajungeai la ultima petală. Dacă la ea ziceai “mă iubește” deveneai entuziasmată și te simțeai iubită. Dar dacă era cealaltă petală cu “nu mă iubește” îmi amintesc că mă întristam. E uimitor cum un simplu joc are un impact atât de puternic asupra stimei de sine.

Sunt multe femei și fete care cred că ele nu sunt _____________ (completează tu).
Au crezut minciunile pe care lumea ni le spune.

Nu ai un prieten sau soț de Valentine’s Day. Înseamnă că e ceva în neregulă cu tine!
MINCIUNĂ.

Ești prea mare.
MINCIUNĂ.

Ești prea slabă.
MINCIUNĂ.

Nu ești frumoasă.
MINCIUNĂ.

Ai făcut prea multe greșeli ca cineva să te ierte și să te iubească.
MINCIUNĂ.

Nu ești îndeajuns.
MINCIUNĂ.

Nu ești deșteaptă.
MINCIUNĂ.

Nu ai destui bani.
MINCIUNĂ.

Toate astea sunt minciuni. Ai spus vreodată una dintre minciuni? Ți s-a spus vreodată una?

Multe dintre noi putem să ne trăim viața fără să realizăm că o trăim în funcție de multele minciuni care ni s-au spus despre noi și despre viață în general. Nu știm că este o minciună până când cineva ne spune adevărul.

De multe ori ne simțim lipsite de valoare din cauza oamenilor care ne spun că nu merităm nimic și că nu putem face nimic. În alte situații, ne simțim lipsite de valoare pentru că greșim și apoi lăsăm gândurile să ne consume și să ne convingă că nu valorăm nimic. Dar avem o identitate care nu ne poate fi luată. Multe lucruri ne pot fi luate sau pierdute, dar identitatea nu este unul dintre ele. Am fost făcute după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și lucrul acesta nu se va schimba niciodată!

Am fost făcute pentru a arăta dragostea, răbdarea, compasiunea, frumusețea, bucuria, pasiunea, tăria, dreptatea Lui și multe altele. Satan este gelos pe identitatea noastră și încearcă să ne facă să uităm de ea din ziua în care ne naștem, dar nu ne poate lua identitatea. Pentru că ești creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, ai mai multă valoare decât orice lucru din lumea asta; ești neprețioasă!

Astăzi, decide să crezi ce spune Dumnezeu despre tine! Te iubește exact așa cum ești – cu greșelile, rușinea și toate celelalte. Te-a iubit de la început și continuă să te iubească. Isus a murit pe cruce ca tu să poți trăi viața din belșug! Are un plan pentru tine.

Poți să fii încrezătoare că atunci când e vorba de Dumnezeu, mereu va fi valabil “mă iubește”.

Ne rugăm să fii conștientă de faptul că nicio acțiune de-a ta nu-l va face pe Dumnezeu să te iubească mai puțin.

“Eu sunt convins că nici mortea, nici viața, nici îngerii, nici demonii, nici lucrurile prezente, nici cele viitoare, nici puternile, nici înălțimea, nici adâncimea, nici orice altceva din creație nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Cristos Isus, Domnul nostru!” Romani 8:38-39 NTR

Happy Valentine’s Day!

-A.C

Leave a Comment