glittr la Peniel – partea I

Pe 1-2 mai o parte din echipa glittr a fost prezentă la Conferința Națională de Tineret Peniel, în Cluj. Am vorbit cu oamenii despre ce înseamnă glittr și ce face mai exact, am dat cartonașe cu versete biblice și ne-am bucurat când oamenii ne spuneau că auziseră deja de noi.
Ca și la conferința trecută, am vrut să dăm tricouri glittr. De data asta, pentru a intra în tragerea la sorți, fetele au fost nevoite să scrie ceva. Vă amintiți de seria noastră de postări denumite “Ce i-aș spune sinelui meu adolescent?” Ei bine, le-am rugat pe fete să scrie scrisori către variantele lor adolescente. Ne-am bucurat să vedem entuziasmul de care fetele au dat dovadă cu privire la această provocare și vrem să împărtășim cu voi o parte din lucrurile scrise de ele. Urmează și celelalte în curând.

Maria, 15

Dacă aș putea să-i spun ceva sinelui meu adolescent ar fi următoarele lucruri:
– să nu încerce să fie într-un anumit fel, adică să nu copieze pe cineva. Să fie originală. Dumnezeu nu vrea să fim toți la fel, vrea ca fiecare să fie special datorită unui lucru. Cu alte cuvinte, mi-aș spune să nu încep să mă machiez, să mă îmbrac cu haine extrem de scumpe care nu au nimic deosebit sau
să nu îmi schimb comportamentul doar ca să par altcineva. Trebuie să fiu așa cum m-a creat Dumnezeu.
– să nu pun orice la suflet
– să îl am pe Domnul încă din adolescență, deoarece este mult mai bine. El poate să mă păzească de multe lucruri rele.
Cam asta i-aș spune sinelui meu. Cred că ar mai fi câte ceva, dar timpul nu îmi permite să scriu mai mult.

Ana, 21

Dacă aș putea da timpul înapoi, să o cunosc pe fetița blondă și pistruiată de 14 ani, i-aș spune: ai curaj! Nu te compara cu ceilalți; ești valoroasă pentru că cineva a murit ca tu să ai valoare.
Iubește. Iubește oamenii din jurul tău chiar dacă te vor răni. Nu-ți pierde încrederea. Zâmbește. Da, zâmbește. Mult și des pentru că cine știe, poate zâmbetul tău va câștiga cel puțin un suflet pentru Hristos.
Învață să ierți și să-ți ceri iertare. Învață să te ierți. E omenește să greșești, dar dacă Tatăl tău te-a iertat, cine ești tu să te condamni în continuare?
Fii omul potrivit la locul potrivit. Fii o binecuvântare. Tot ceea ce faci fă bine, fă ca pentru Dumnezeu.
Nu renunța. Oamenii, împrejurimile… viața o să te dezamăgească, dar nu renunța. Bucură-te de fiecare moment.
Ah! Și încă ceva.. să nu te temi de eșec. De cele mai multe ori oamenii remarcabili au avut parte de eșec, dar nu au renunțat la visul lor.
Luptă!
Roagă-te!
Trăiește!

Diana, 17

Dragă Diana, de când ai început să te maturizezi, parcă totul din jurul tău a devenit mai limpede. Vreau să-ți spun să nu te mai stresezi atât de mult despre ce cred alții despre tine, plăcută trebuie să îi fii doar Lui. Ai grijă cu cine te împrietenești și nu te îndoi niciodată de credința ta.
Încearcă să fii cât mai mult o lumină bună ce strălucește, să nu-ți fie rușine să te afirmi.
Îți doresc un viitor sub mâna Lui.

Timeea, 12

Dragă eu,
îmi pare bine că m-am născut într-o familie care te cunoaște. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să trec peste ce a fost mai greu. Te rog ca în viitor să fii la fel ca acum, cu îmbunătățiri sufletești.
Cu drag, eu

Vanessa, 17

Dragă eu mai mică,
Vreau să încep prin a-ți aduce aminte de ce persoană norocoastă ești să îl cunoști pe Dumnezeu. Încearcă să privești și acum, la 13 ani, în jurul tău, încearcă să realizezi că ești diferită de colegii tăi, nu fi ca ei! Nu te înhăita cu oamenii care te atrag prin “libertatea” lor! Dacă vei avea puțină răbdare, vei vedea ce înseamnă cu adevărat libertatea. Nu uita: toate lucrurile își au vremea lor! Nu te grăbi și citește! Citește mult! Bucură-te de vârsta ta, de părinți, de prieteni! Te vei maturiza, vei iubi, vei plânge, dar ține minte, poți să-i spui mereu lui Dumnezeu problemele tale! Nu-l vei epuiza pe Mântuitorul tău!

Fii curajoasă în lumea fricii! fii o lumină <3 Felicia, 23

Dragă X,
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care ți le doresc să le realizezi este să înveți să te vezi prin lumina Cuvântului lui Dumnezeu, prin ochii lui Dumnezeu.
Ești o ființă atât de minunată, sădită în palmele lui Dumnezeu pentru a face lucrarea Lui pe pământ.
Ești prețuită, ești iubită, ești frumoasă. Ești binecuvântată și tot odată o mare binecuvântare pentru cei din jurul tău!
Să nu te lași descurajată de lucrurile exterioare, de circumstanțe, de schimbări! Pune-ți încrederea în Dumnezeu, știind că El întotdeauna îți poartă de grijă!
Cu multă dragoste,
X

Leave a Comment