Ce i-aș spune sinelui meu adolescent #12

Mi-ar fi plăcut să pot să stau la o discuție cu sinele meu adolescent și să o încurajez. În adolescență, nu am avut pe nimeni pe care să-l pot numi mentor. Știi tu, o persoană care ți-ar spune mereu adevărul. Cred că dacă aș fi avut pe cineva care să-mi spună din când în când că aveam un scop și că contam, aș fi luat decizii mult mai bune la începutul vieții mele. În schimb, am auzit mesaje despre cum nu făceam niciodată ce era corect. Am încercat să-i mulțumesc pe toți; pe unii în moduri bune, iar pe alții în moduri care nu-l onorează pe Dumnezeu. Mă lași pe mine să fiu eu prietenul și mentorul pe care nu l-ai avut? Aș putea să-ți spun adevărul care nu ți s-a spus niciodată când erai adolescentă?

În primul rând, Dumnezeu te-a făcut unică, cu talente și daruri pe care alții nu le au. Te-a creat dinăuntru, începând cu inima și sufletul tău. Te-a creat să iubești și să ai o relație profundă, intimă cu El. Nu este niciun motiv pentru care ai putea crede că El așteaptă la fiecare colț să te certe și să te pedepsească pentru că nu ești perfectă. În secunda în care ai fost formată în mintea și în ochii lui Dumnezeu, el te-a numit “perfectă” pentru că ai fost făcută după chipul și asemănarea Lui. Da, tu ai fost făcută după chipul lui Dumnezeu. Părerea lui Dumnezeu despre tine și despre valoarea ta imensă nu se schimbă niciodată. Nu este nimic ce l-ar putea opri din a te iubi. Nimic. Crede-l când spune “te iubesc cu o iubire veșnică.” Poți să te încrezi în Dumnezeu. Nu măsura promisiunile Lui și iubirea Lui în funcție de faptele celorlalți. Este de încredere și își dorește mereu ce e mai bine pentru tine. Are un plan minunat pentru viața ta și te poți baza mereu pe asta. Uneori ai tendința să te măsori în funcție de ce spun și fac ceilalți. E periculos să cauți să te accepte alții și să-ți măsori valoarea în funcție de ce spun alții, în loc de ce spune Dumnezeu despre tine. Alege-ți prietenii cu înțelepciune. Asigură-te că vă întăriți unii pe alții cu opinia pe care o are Dumnezeu despre voi, în loc de ce vrea lumea să credeți voi.

Crede că ai fost creată cu un scop. Poate că nu-ți vei vedea scopul unic azi, dar oamenii pe care-i întâlnești și detaliile fiecărei zile sunt planificate strategic de Dumnezeu. El ne spune în Cuvântul Lui că noi “suntem lucrarea Lui și am fost zidiți în Hristos pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umbăm în ele.” Vestea bună e că nu numai că avem un scop, dar Dumnezeu, Cel care a creat cerurile și pământul, ne încredințează lucrarea Lui. Are încredere în tine. Da, sunt zile în care pare că toate lucrurile sunt pe dos. Amintește-ți că tu îți vezi viața ca printr-o ceață. Nu poți vedea totul din fața ta. Continui să mergi dar nu poți vedea întreaga imagine. Totuși, Dumnezeu vede imaginea întreagă și modul în care viața ta se va intersecta cu a altora. Când te încrezi în El pentru instrucțiuni și ghidare, El te încurajează și spune “Asta-i fata mea!! Sunt atât de mândru de ea!”

Vezi, prietene, nu uita niciodată că Dumnezeu e pentru tine. Este mândru de tine și are încredere cu planul pe care-L are pentru viața ta.

 
Pam, SUA

Leave a Comment