Ce i-aș spune sinelui meu adolescent #11

Dragă eu de 16 ani,
Hei! Știu că se întâmplă multe lucruri acum în viața ta, dar este foarte important ca noi două să avem o discuție; o discuție importantă. Sunt eu, adică tu, peste 28 de ani și sunt niște lucruri despre care vreau să vorbim, care-ți vor schimba viața, înainte să iei niște decizii proaste. Așadar, dacă ai putea închide televizorul și să nu mai stai pe telefon, ar fi super, pentru că ceea ce urmează să spun îți poate schimba viața, dacă alegi să asculți ce ai de zis.

Nu-mi place să-ți spun asta, dar anii noștri au fost destul de grei între timp și dacă aș fi știut atunci ce știu eu, aș fi putut evita multă durere, atât sufletească, cât și fizică. Acesta este motivul pentru care îmi fac timp să vorbesc cu tine acum. M-am găsit spunându-mi “De ce nu mi-a spus nimeni asta?” de destul de multe ori. Și mă uit înapoi și îmi dau seama: sunt lucruri pe care nimeni nu mi le-a spus și lucruri pe care alții au vrut și au încercat să mi le spună, dar eu nu am ascultat. Nu am ascultat pentru că.. știam totul. 😉 Păi, ghici ce.. nu știi totul pentru că nu asculți de oamenii care te iubesc cu o inimă sinceră, iar drumul tău va fi dur și greu dacă nu cumva ești dispusă să asculți la ceea ce tu (versiunea mai în vârstă și mai înțeleaptă a ta) are de spus.

O să încerc să îți spun lucrurile acestea cât mai scurt și să nu-ți dau detalii legate de alegerile tale, dar ai aici 5 lucruri despre care e mai bine să auzi mai devreme decât mai târziu.

1. Mama: Știu că ești destul de independentă acum, dar trebuie să știi că mama este foarte importantă și încă ai nevoie de ea. Trebuie să vorbești cu ea și să asculți de sfaturile ei. Știu că probabil crezi că nu te va înțelege, dar nu e așa. A fost și ea la vârsta la care ești tu și deși lururile erau diferite “pe vremea aia”, emoțiile, sentimentele și nevoile unei fete rămân cam aceleași. Mama înțelege lucrurile cu care te confrunți, a trecut prin majoritatea lucrurilor prin care treci și tu și uite, a supraviețuit. Nu-ți fie teamă s-o întrebi lucruri despre perioada adolescenței. Îți va povesti despre asta. Nu o face pentru că nu-i dai timp să facă asta.

Vreau să te oprești și să te gândești puțin diferit la mama. Vezi, sunt multe femei în această lume și ți s-ar fi putut da oricare dintre ele, dar nu a fost așa. Ai o mamă care a fost aleasă special pentru tine. O femeie care a fost foarte încântată când a aflat că e însărcinată – a fost aleasă special pentru tine. Ai fost țesut în pântecele ei într-un mod minunat. Au trecut minute, zile și luni în care ai crescut, până să intri în această lume. În fiecare dintre acestea, acea femeie își forma o legătură cu tine și învăța cum să te iubească cu o dragoste necondiționată. Odată ce ai intrat în această lume, ea își dorea ce e mai bun pentru tine. A avut grijă de toate nevoile tale, pe care le-a pus mai presus de nevoile ei. Ea a fost prima ta prietenă și va fi prietena ta până în ziua în care va muri. Dar, adevărul e că va veni o zi în care nu va mai fi acolo lângă tine. Acest lucru îți va frânge inima și vei avea multe regrete. Așa că înțelege că trebuie să ai încredere în ea, să comunici cu ea, să o asculți și să o respecți. Te iubește din toată inima ei și vrea doar ce este cu adevărat cel mai bun lucru pentru tine. Și ea știe ce este acela.

2. Haine: Știi hainele alea pe care toată lumea le poartă și pe care trebuie să le ai și tu și faci urât când nu le primești.. ei bine, nu sunt chiar atât de minunate. Firma și prețul nu dovedesc nimic despre tine. Nu ai fost făcută să te conformezi cu lumea asta, ci să ieși în evidență. Fii un flamingo roz între niște curcani! Poartă haine care îți plac, arată bine pe tine și fii decentă. Vrei să atragi atenția cuiva prin lucrurile frumoase pe care le faci, prin modul în care îi tratezi pe ceilalți și prin faptul că ai clasă. Cel mai de firmă lucru pe care îl poți purta este zâmbetul tău.

3. Prieteni: Prietenii vin și pleacă. Și da, ei sunt importanți, dar prietenii sunt ca pantofii. Sunt diferite perechi pentru diferite momente din viața ta. Gândește-te la prietenii pantofi cu toc – arată foarte bine și te pot duce pe culmi diferite, dar dacă nu ești foarte atentă, poți cădea. Gândește-te la cei de tip flip-flops – vezi exact ce este. Și cel mai important prietenii adidași – vor merge multă vreme alături de tine. La fel cum o pereche de pantofi are nevoie de 2 ca să fie completă, trebuie să fii o prietenă adevărată pentru a avea un prieten adevărat. Amintește-ți asta: un prieten adevărat rămâne alături de tine când restul lumii te părăsește.

4. Iubiți. Învață să fii prietenă cu băieții. Nu ar trebui să ieși la întâlnire cu un băiat ca să ajungi să-l cunoști. Ar trebui să fie un prieten bun înainte să te gândești să-i oferi toată atenția și inima ta. Nu începe o relație în funcție de cum arată o persoană, ci construiește una în funcție de cum se poartă.

5. Dumnezeu. Știu că tu crezi într-un Dumnezeu care a creat cerul și pământul și care se uită la tine și privește fiecare mutare pe care o faci. Dar îți amintești de chestia aia la care ai fost când aveai 14 ani și unde ți s-a spus despre un om care a fost batjocorit, scuipat și care și-a dat viața din iubire pentru tine? Da, îți amintești, omul numit Isus, și modul în care te-ai simțit când ai auzit asta și ai mers direct să-I predai inima ta? Apoi, ai plecat în acea seară cu un foc în inimă și un entuziasm nou dar nu ai știut ce să faci mai departe? Ce s-a întâmplat? S-a stins focul? Păi, sunt oameni care vor să vină alături de tine și să te ajute să-ți dai seama ce să faci mai departe ca să păstrezi focul aprins și ca deciziile proaste să nu te distrugă. Poți găsi oamenii aceștia într-o biserică sau într-o slujire pentru fete cum este glittr. Sunt femei care au făcut asta și care au trecut pe acolo și care vor să împărtășească lucrurile rele prin care au trecut spre binele tău și care vor să te ajute să afli cum să ai o relație cu El care va umple golul pe care ai încercat toată viața să-l umpli.

Sunt sigură că deja ți-am pierdut atenția. Așa că voi termina și poți citi din nou scrisoarea asta, câte un număr pe săptămână și chiar să te gândești la ceea ce am spus. Acum poți spune de mai puține ori “Îmi doresc să-mi fi spus cineva asta”, pentru că eu ți-am spus. Acum că știi lucrurile astea diferit, fii diferită!

EȘTI IUBITĂ MAI MULT DECÂT AI PUTEA ȘTI VREODATĂ. TE IUBESC ȘI CRED ÎN TINE!

Cu dragoste,
eu

Katie, SUA, 44 de ani

Leave a Comment