Ce i-aș spune sinelui meu adolescent #10

Salutări tinerelor mele surori din România. Deși suntem la kilometri depărtare și este o diferență de vârstă între noi, avem multe în comun. Vedeți, pentru fiecare dintre noi, Hristos are un plan și cu toate avem o poveste importantă de spus cu viețile noastre. Sincer, unul dintre lucrurile pe care vi le-aș spune este să vă OPRIȚI din a vă uita înapoi la toate greșelile făcute. Dumnezeu ia greșelile noastre și cumva le țese într-o poveste a răscumpărării. Biblia ne spune în Psalmul 139 că Dumnezeu ne-a întocmit și că orice s-ar întâmpla, suntem ai Lui. “Tu mă cercetezi de aproape și mă cunoști, știi când stau jos și când mă scol, și de departe îmi pătrunzi gândul.” (Psalm 139:1-2)

Așadar:

1.Nu te uita ÎNAPOI decât atunci când vrei să-i povestești cuiva cum Dumnezeu ți-a răscumpărat viața. Ziua de ieri a trecut și EL este prezent cu tine ACUM. Are un viitor și o nădejde pentru tine, așa că așteaptă-le cu nerăbdare. Știu că uneori este greu să-ți imaginezi toate lucrurile pe care Dumnezeu le are pentru tine. 1 Corinteni 2:9 ne amintește: „Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, așa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” Asta este o veste minunată!!

2. Este atât de tentant să te uiți la alții și să compari ce vezi în viețile lor cu ceea ce vezi în a ta. Vreau să mă auzi cum spun lucrul acesta foarte tare.. PĂSTREAZĂ-ȚI PRIVIREA AȚINTITĂ PE EL.. nu pe alții. Dumnezeu a scris povestea lui în inima ta și El își dorește ca tu să trăiești acea poveste. Ni se tot spune să-i mulțumim lui Dumnezeu în toate lucrurile, să-L lăudăm indiferent de circumstanțe, pentru că asta arată că ne încredem în bunătatea Lui și ne crește nădejdea și credința. Atunci când te compari cu altcineva, este foarte ușor să începi să ai gânduri care nu se aliniază cu inima și cuvântul lui Dumnezeu pentru tine. Amintește-ți că atunci când te uiți la alții, vezi ceea ce ei vor să vezi. Dumnezeu se uită mereu la inimile noastre, iar noi nu putem să ne uităm la inima cuiva și să vedem lucrurile așa cum le vede Dumnezeu. Dacă vrei să te uiți la alții, uită-te să le arăți dragostea lui Dumnezeu, nu să îi compari cu tine.

3. Trebuie să știi că nu ești singura persoană care se întreabă unde-i e locul în viața asta. Fiecare om vrea să aparțină și să fie iubit. Și cu Hristos în inimile noastre, dragostea Lui nu se schimbă niciodată și nu depinde de circumstanțele din viața ta. Dacă mă uit înapoi în viața mea, văd că erau momente în care îmi doresc să-i fi încurajat mai mult pe alții, să le fi dat mai multă speranță. Mi-aș spune sinelui meu adolescent să se oprească și să vadă ce face Dumnezeu în viața mea în momentul de față. Aș vrea să văd cum El lucrează toate lucrurile înspre binele meu, în loc să mă îngrijorez unde este locul meu.

4. Alege-ți prietenii cu înțelepciune și apoi fii un prieten bun. Este atât de important să ai părtășie cu alții care au aceleași visuri, speranțe și credință ca tine, prieteni care-l iubesc pe același Dumnezeu. Asta nu înseamnă că nu vei avea prieteni în viață care nu vor avea alte crezuri decât ale tale, dar când îți alegi prietenii apropiați, alege-i pe cei cu care împărtășești credința. Vrei să-ți clădești relații cu alți oameni care te vor ajuta să crești în dragostea lui Dumnezeu, care îți vor da curaj și nădejde. Este un dar de la Dumnezeu să găsește prieteni cu care îți poți împărtăși viața, viziunea și inima. Tratează-ți prieteniile cu dragoste și blândețe.. și distrează-te. Mai găsește un prieten care este mai în vârstă decât tine și povestește-i ce se întâmplă în viața ta. Și nu uita să fii un prieten bun pentru cei mai tineri decât tine care au nevoie de încurajare.

Mă rog ca fiecare dintre voi să înțeleagă pe deplin dragostea lui Dumnezeu și să aveți mulți ani în care să vă ajutați una pe alta să creșteți, să deveniți mai mult ca El și să străluciți intens în locurile în care vă aflați. Mă rog să fiți încrezătoare în bunătatea pe care El o are pentru voi și să fiți sigure de nădejdea chemării voastre și sper să aud poveștile vieților voastre. Multă dragoste de la femeia aceasta mai în vârstă din Indiana care încă își simte inima tânără, datorită lui Isus.

Cu mult drag,
Carla

Leave a Comment