Ce i-aș spune sinelui meu adolescent #8

Este greu să fii o adolescentă indiferent din ce grup faci parte. Dacă ești populară, trebuie mereu să ai hainele potrivite, să spui lucrurile potrivite, să ai prietenul perfect și să ai mulți prieteni care ascultă de orice spui tu.

Dacă faci parte din grupul mai puțin popular, te întrebi mereu dacă azi va face cineva mișto de tine sau dacă se va purta urât cu tine etc.

La adolescență, cred că fiecare ne luptăm cu nesiguranța și cu descoperirea a cine suntem și ce vrem să facem cu viața noastră.

Mi-aș fi spus să trăiesc viața la maximum! Fii încrezătoare în cine ești și nu fii îngrijorată că nu porți hainele potrivite. Lucrurile astea nu contează în viață, ci cine ești în Hristos și ce poți face pentru a face o diferență în locul în care te afli.

M-aș fi concentrat mai mult pe învățat și mai puțin pe ce credea lumea despre mine. Mai puțin pe băieți și mai mult la ce credea Dumnezeu despre mine. Mi-aș spune să îmi urmez visurile și să nu mă dau înapoi de la asta.

Nu le-aș mai fi permis cuvintelor să prezică dacă îmi voi urma visele, și anume „nu poți faci asta!” Aș fi întors cuvintele alea și aș fi spus „ba pot!” Aș fi ascultat mai mult sfaturile oamenilor cu mai multă înțelepciune decât mine.

Mi-aș fi spus sinelui adolescent să nu trăiască cu regrete. Să se concentreze pe ce este important și să nu ia de-a gata momentele pe care le are în viață. Să profite cât poate de mult de fiecare oportunitate pe care viața i-o dă.

Starla, 32 de ani, SUA

Leave a Comment