Ce i-aș spune sinelui meu adolescent #7

Ce îmi doresc să-i fi spus sinelui meu adolescent.. Nu-ți stă bine blondă. Nu-ți cumpăra pantalonii ăia – n-o să fie la modă mai mult de o lună! Nu e fain să conduci rapid. Mama ta nu încerca să-ți distrugă viața – într-o zi o să vezi că e cea mai bună prietenă a ta. Nu folosi limbaj murdar, nu bârfi, studiază din greu și ia note mari, nu bea alcool, nu lua droguri, păstrează-ți trupul doar pentru tine! Aș putea continua pe câteva pagini!

Cel mai important sfat pe care mi l-aș fi dat ar fi.. „nu-l urî”. Și când zic „el”, mă refer la mai mulți băieți. În clasa a 5-a m-am întâlnit cu unul dintre ei mai populari băieți din clasa mea. Am crezut că eram specială și norocoasă că puteam fi numită prietena lui. Asta a început o serie de relații în viața mea pentru a-mi determina valoarea și stima de sine (în cazul în care nu știi – nu este un motiv bun pentru a te întâlni cu cineva!)

Fiecare relație era un pas pe o cărare care mă îndepărta de la persoana pe care Dumnezeu m-a chemat să fiu. Le-am permis acestor relații să definească cine sunt și modul în care ceilalți mă vedeau pe mine. Voiam să fiu viața petrecerii, fata care putea face orice, fata care nu spunea „nu”. Uitându-mă în urmă, totul pare prostesc.. de ce ar fi acele titluri importante pentru mine? Dar au fost. Și toate acestea au adus consecințe cu ele: boală și beții, rușine publică, prieteni abuzivi și care m-au înșelat, cazier și pierderea virginității la o vârstă foarte fragedă.

Pastorul meu mi-a spus într-o zi „Dumnezeu nu folosește niciodată trecutul împotriva noastră. Când trăim pentru El, ne dă un nou prezent și un nou viitor.” Deși știu că Isus mă iartă, îmi doresc să fi fost scutită de durerea pe care am suferit-o. În fiecare zi avem de făcut alegeri. Când am fost adolescentă, nu m-am oprit să gândesc cum mă va schimba fiecare decizie. Am făcut nenumărate decizii neînțelepte, bazate pe dorința de a primi atenția băieților. Ce îmi doresc să-mi fi spus sinelui meu adolescent este că dacă ești o femeie deșteaptă, blândă și onestă, vei ajunge mai departe decât dacă ai fi „fata drăguță”. Am fost atât de îngrijorată de a fi dorită sau „sexy”, încât am ascuns persoana pe care Dumnezeu m-a creat să fiu. Îmi doresc să-mi fi spus că e bine să fii diferită. E de dorit să fii unică. Îmi doresc să-mi fi spus să cred în cine m-a creat Dumnezeu să fiu.

Îmi doresc să-mi fi spus să-mi trăiesc viața pentru Isus. Nu doar uneori – ci mereu, în toate modurile. Dacă Dumnezeul universului a fost dispus să moartă doar pentru mine, eu de ce nu trăiesc ca și cum aș muri pentru El?

Dumnezeu te-a creat exact în modul în care ești și pentru scopul pe care EL l-a plănuit pentru viața ta. El este singurul „El” la care trebuie să te gândești.

Renee, 30 de ani, SUA

Leave a Comment