Ce i-aș spune sinelui meu adolescent #5

Dragă tânără Amanda,

De unde să încep.. am atâtea lucruri pe care vreau să ți le spun cât încă mai ești tânără și ai toată viața înaintea ta.

Știu cât de greu este să fii o adolescentă în timpul acesta și la vârsta la care ești. Se pun multe presiuni peste tine, zilnic. Indiferent dacă acestea vin din partea oamenilor, social media, reviste, sau chiar de acasă, uneori presiunea asta pare copleșitoare.

Primul lucru pe care vreau să ți-l spun: O nevoie flămândă este o nevoie periculoasă. Ai grijă după ce „flămânzești”. Ca fete, este normal să ne dorim atenție, să fim căutate și să fim dorite. Când nu-i permiți lui Hristos să-ți satisfacă această nevoie, vei căuta împlinire în altă parte. De multe ori, fetele caută asta la băieți. Acest lucru duce la mult regret și inimă rănită. Și după ce totul se termină, „foamea” aceea nu te va lăsa niciodată împlinită. Mereu vei dori mai mult, iar drumul acesta duce către o cărare periculoasă.

Al doilea lucru: când te compari și ești în concurență cu alții, trăiești în înfrângere. Amanda, nu te compara cu alții. Dumnezeu te-a făcut unică și specială pentru un timp ca acesta. Biblia spune „căci Eu (Hristos) am venit să vă dau viață și viață din belșug”. Când nu îți cunoști identitatea în Hristos, vei trăi o viață neîmplinită. Nu vei fi niciodată fericită sau mulțumită. Există atâta libertate în a ști cine ești în Hristos. Nimic nu te va opri; nimic nu te va ține în loc. Află care sunt talentele tale și folosește-le pentru a clădi Împărăția lui Dumnezeu.

În ultimul rând, când nu poți vedea mâna lui Dumnezeu, încrede-te în inima Sa. Vor fi multe momente în care ți se va părea că Dumnezeu este la mii de kilometri depărtare. Doar fii sigură că El este cu tine și că nu te va lăsa sau părăsi niciodată. Dacă vei alege să lupți în acele timpuri întunecate și singure, vei vedea cum Dumnezeu te va scoate de acolo de fiecare dată.

Amanda, 30 de ani, USA

Leave a Comment