Ce i-aș spune sinelui meu adolescent #4

Salut, mini eu!

Sunt câteva lucruri pe care îmi doresc să le fi știut când erai adolescentă. Nu sunt lucruri pe care nu le-ai mai auzit niciodată, ba ți s-au spus de foarte multe ori. Doar că, nu știu din ce motiv, ai ales să nu le iei în seamă.

Ei bine, cred că cel mai important lucru e să nu te îngrijorezi. Până la urmă, cu ce te ajută îngrijorarea asta? Doar îți mănâncă din timp, somn și din buna dispoziție. Cu ce te ajută să te gândești de la 15 ani la ce-o să studiezi după ce termini liceul? Dumnezeu a pus talente și abilități în tine și o să mergi în direcția asta – doar așteaptă să le descoperi pas cu pas.. o să-ți dai seama la ce mă refer. Nu te mai gândi dacă o să ai bani să pleci din orașul în care ai crescut ca să studiezi. De fapt, nu te gândi deloc la bani. O să aibă Tata grijă de asta, crede-mă. Încearcă să vezi lucrurile pozitive din fiecare situație. Și după ce ai găsit un lucru bun, mai caută altul.

Un alt lucru pe care vreau să-l știi e că nu trebuie să schimbi cine ești pentru NIMENI. Și ce dacă ești timidă și nu-ți place să vorbești în public? Nu schimba asta pentru altcineva. Fă-o pentru tine (dacă o vei face vreodată). Continuă să asculți oamenii și folosește-ți atenția la detalii pentru a încuraja oameni, nu pentru a-i dărâma. Poate nu vei putea mereu să dai cele mai bune sfaturi, dar nici nu trebuie. Unii oameni au nevoie doar să știe că ești alături de ei și că nu îi judeci.

În ultimul rând, continuă să vrei să ajuți oamenii. Investește din timpul tău în oameni pentru că vor fi mulți care vor investi în tine. Nu rata nicio ocazie de a-i face cuiva ziua mai bună și ajută când poți. Explică-i unei colege cum e cu timpurile alea la engleză, fă-ți timp să îi arăți surorii o chestie mai grea la pian… o să ai multe oportunități să faci un bine cuiva. Și mult mai important decât să faci lucruri bune e să le faci dintr-o inimă bună, fără să aștepți ceva în schimb.

Sper să vezi cât de importante sunt lucrurile astea și să nu te mai lovești de ele mai târziu în viață. Renunță la îngrijorare și vei vedea partea frumoasă a vieții.

Cu drag,
Un eu puțin mai înțelept.

Tabita, 20 de ani, România

Leave a Comment