Maria și Marta

Nu vă pot spune de câte ori am citit povestea din Biblie a celor două surori, Maria și Marta. De mult timp e folosită ca un exemplu pentru femei. Dacă nu știi despre ce vorbesc, poți găsi povestea în Luca 10. Este vorba de două surori pe care le vizitează Isus, iar Marta este ocupată în bucătărie și încearcă să facă lucrurile cât mai primitoare pentru Isus. În timp ce Marta e ocupată, Maria stă la picioarele lui Isus și ascultă ce are El de zis. Marta devine frustrată și Îl întreabă pe Isus „nu-Ți pasă că sora mea m-a lăsat să slujesc singură?” Iar Isus îi cam spune „Marta, te îngrijorezi degeaba. Maria înțelege că este ceva mai important decât să faci lucruri prin casă.”

Așadar, cei mai mulți predicatori sau învățători o să întrebe următoarea întrebare: „Tu cu cine semeni mai mult, Maria sau Marta?” Tu trebuie să iei decizia ca cine vrei să fii. Probabil că cele mai multe femei ar dori să spună că sunt ca Maria, dar sunt ca Marta. Dar eu știu că sunt mai mult ca Marta. Uneori mă gândesc că greșesc și-mi e rușine pentru că pun preț pe lucrurile făcute, nu pe trăire. Cred că Marta avea o inimă mare și dorea ce-i mai bun pentru Isus. Cine nu și-ar dori să ofere ce are mai bun pentru un oaspete special? Și cred că dacă aș fi lucrat din greu, aș fi devenit frustrată când aș vedea-o pe sora mea stând, nefăcând nimic. Dacă mă pun în situația asta, ar fi greu să aud că Isus îmi spune că am înțeles greșit lucrurile și că trebuie să urmez exemplul Mariei. Când citesc asta, îmi dau seama că Maria a făcut lucrul corect și că Marta a greșit.

De foarte multe ori ne luăm cu lucrurile pe care trebuie să le facem și uităm că cel mai important lucru este să petrecem timp cu Isus. Și El asta își dorește cel mai mult de la noi. Ne-a dat diferite daruri și vrea să le folosim ca să-L slăvim pe El. Nu e nimic în neregulă cu asta. Probabil că Marta avea darul ospitalității și asta o făcea să vrea ca toate lucrurile să fie perfecte. Asta nu înseamnă că ea a făcut ceva greșit, ci mi-l imaginez pe Isus luând-o de mână și spunându-i: „Stai cu mine. Lasă vasele în chiuvetă. Lasă mâncarea pe masă. Stai cu mine.” Poate că Marta nu se simțea confortabilă făcând asta, dar era lucrul pe care trebuia să-l facă. Ea creează o legătură cu cel care a creat-o și care o cunoaște după nume. Cel care o iubește indiferent dacă este perfectă sau nu. O iubește pentru ceea ce este ea, nu pentru ceea ce poate face.

Așadar, în loc să ne concentrăm pe Maria și Marta sau pe ce este corect sau greșit, haideți să ne reamintim că ceea ce FACEM noi pentru Isus nu este cel mai important lucru. Este mai important să fim cu El, relația pe care o avem. Când a fost ultima oară în care ai făcut următoarele lucruri: ai citit din Biblie, ai petrecut timp în rugăciune, ai scris în jurnal sau ai ascultat muzică de închinare? Relația aceasta este cea mai importantă și dacă nu avem grijă de ea, putem pierde relația apropiată pe care am avut-o cândva.

„Astfel, dar, ca niște aleși ai lui Dumnezeu, sfinți și preaiubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare.” – Coloseni 3:12

Leave a Comment